Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2009 16:22 - НАУКАТА - РЕЛИГИЯТА НА 21 ВЕК
Автор: hadjialdjibutev Категория: Хоби   
Прочетен: 839 Коментари: 2 Гласове:
0



ЩО Е ТОВА НАУКА И ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ТОВА ПОНЯТИЕ?

ИМА ЛИ ТОЛКОВА СМЕЛ БЪЛГАРИН И ДА КАЖЕ ТУК И СЕГА КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА НАУКА, Е И НЕЩО ПОВЕЧЕ, НЕКА СЕ ОПИТА ДА ДЕФИНИРА ДУМАТА НАУКА, НО ДА ГО НАПРАВИ БЕЗ ДА ПРЕПИСВА БЛУДКАВИТЕ И СЛАДНИКАВИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ, НАПИСАНИ ОТ ПРЕДИ СТОТИНА ГОДИНИ !?

ИМА ЛИ ТОЛКОВА НАПЕРЕН НАУКОФИЛ, ТА ДА СЪБЕРЕ КУРАЖ И ДА ПОГЛЕДНЕ В ОГЛЕДАЛОТО НА СОБСТВЕНАТА СИ СЪВЕСТ, АКО ИМА ТАКАВА И ДА ПРОИЗВЕДЕ ИЗРЕЧЕНИЕ В КОЕТО ДА УКАЖЕ ЯСНО И ЕДНОЗНАЧНО РАЗЛИКАТА МЕЖДУ НАУКА И РЕЛИГИЯ !?

МОЖЕ ДА БЪДАТ ЗАДАДЕНИ ОЩЕ ЕДНА ДУЗИНА ПОДОБНИ ПИТАНИЯ, НО ЗАСЕГА ИДЕЯТА Е ДА ЗАПОЧНЕ ДЕБАТ, ДИСКУСИЯ, РАЗИСКВАНЕ И ДОРИ ЯРОСТНИ СПОРОВЕ, НО ДА СЕ ИЗЯСНИ, КОЕ, КАКВО Е И ЗАЩО Е СИТУИРАНО ТАКА В ИНЕРЦИЯТА НА МИСЛЕНЕТО НА БЪЛГАРИНА, КАКВА Е ПРИЧИНАТА И ИМА ЛИ ИЗХОД !?
писа хаджи ал джибутев ибн фараон пирамиденбърг


Тагове:   век,   науката,


Гласувай:
0




1. анонимен - напълно съм съгласна
23.07.2012 16:46
ХУбаво сте го написали. Вижте сега, аз съм православна, за разлика от Вас. Ние от ереси се пазим. Има такава ерес - гносеомахия - (ще рече - наукофобия) и аз, макар и наукофоб, мъча се да се боря с това. Но така или иначе - св. апл Павел е казал

[6:20] О, Тимотее! пази онова, що ти е предадено, и се отвърщай от скверното празнодумство и от възраженията на лъжовната наука,
[6:21] с която, като се занимават, някои се отклониха от вярата. Благодатта да бъде с тебе. Амин.
както и другаде е казал така.
Това казват и светите отци от първите векове. Наукофилството и респектът към наукообразни окултни идиотщини каквато е съвр. астрофизика, да речем, набира сила наистина по-късно.

цитирай
2. анонимен - Виновен е проклетият Ренесанс - възраждането на езичеството
23.07.2012 16:56
Тогава глупаците от католишка западна европа получават от избягалите от Мала Азия гърци-интелектуалци (които пък били подгонени от таман навлезлите там турци) идиотските писания на Питагор, Аристарх, още култ към езическите богове, забравен в средновековието до тогава. И така, почват да се пишат драми като древногръцките, да се скулптират идиотски богове и богчета, афродити, аполоновци - същите тия бесове и идолите им, пред които християните са били по-рано мъчени и убивани (вж житията на св. Вяра, Надежда и Любов).

Тогава се появява и Коперник, който просто си преписва, човекът, което Питагор и Аристарх бълнували - земята се върти дневно и годишно и пр. и пр. Идва отстъплението.

И не е чудно, че сега "християните" клатят шапка на науката, мъчат се да "оправдаят" Словото Божие, приспособявайки го към науката, желаят да покажат, че "истинската наука" е на страната на Библията.
Не, между наука и вяра не може да има помирение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadjialdjibutev
Категория: Хоби
Прочетен: 8448
Постинги: 1
Коментари: 2
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930